"A judosok mocskos erősek" 2019-07-16

Közhely, de mint ilyen, ez is igaz. És igaz  nem csak a sportolóikra, de a Magyar Judo Szövetségre is, aki idén 5. alkalommal tudta megrendezni a Judo Budapest Grand-Prix nemzetközi versenyt a Papp László Budapest Sportarénában, 81 ország  545 versenyzőjének és a három nap alatt kilátogató 15 000 szurkolónak a legnagyobb megelégedésére. A heroikus csaták ellenére párját ritkító sportszerűség, a harci művészetekre jellemző fegyelem és alázat jellemezte az eseményt, valamint a libabőr hangulat, mikor magyar versenyző küzdött a tatamin. 40 magyar induló, 3 érem, 2 ötödik és 1 hetedik hely a hazaiak termése, amihez még hozzá kell fűznünk, hogy olimpiai kvalifikációs versenyről lévén szó, a világ elitje látogatott el fővárosunkba ezen a hosszú hétvégén.

 

 

Az Eisberg-Erőműhely projektje, az "Egészséges táplálkozás - Sikeres versenysport" egyre szorosabb és barátibb kapcsolatot alakít ki a cselgáncs világgal és az eddigi együttműködés csúcspontjaként a Grand-Prix-n igazán szerettünk volna kitenni magunkért. Külön standunk üzemelt a közönség részére és külön a versenyzők bemelegítő termében, ahol még számunkra is meglepő és szokatlan volt az érdeklődés a zöld turmix és saláta felhozatalunk iránt. Jó volt látni, hogy ezek a szín izom "harci gépek" milyen természetesen és magától értetődő módon isszák a Green Drinket, akár 3-4-szer is repetázva :-)

 

Hisszük, hogy az egyre modernebb edzésmódszerek mellett a táplálkozásban is szükség van egy paradigma váltásra, hogy a magyar sport tartani tudja a lépést a nemzetközi mezőnnyel és végtelenül örülünk, hogy  kezdeményezésünk már szakmai plénumokon is befogadó "fülekre" talál. Ez úton szeretnénk megköszönni a fentieket és minden segítséget, a folyamatos és korrekt tájékoztatást, a maximális együttműködést és türelmet Dr. Tóth László elnök Úrnak és Érsek Renátának, akik az MJSZ képviseletében segítették munkánkat, hogy ilyen körökben hinthessük az igét.

Szecsei Szilárd
Kyokushin Karate 3.dan,
Erőműhely vezető edző

Kommentek