Az Erőműhely jelenlegi formájában 6 éves múltra tekint vissza. Kyokushin karatés alappal igyekeztünk az erő edzésének és a funkcionalitás fejlesztésének módszereit csokorba szedni, aztán elemeire bontva, mintegy beiskolázni.

 

Az alapoktól indultunk, ami jógapozíciók gyakorlását, a fegyencedzés módszertanát (hangsúlyosan a lassú, 5 sec-es végrehajtásra), és basic kettlebellt jelentett. Folyamatos csiszolás az edzéseken kis létszámú csoportokkal, fegyelmezett, de jó hangulatban, szinte már családként működve...

 

Rendkívül szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel bárkit említünk, aki - bármeddig is - közénk tartozott, mindenki csak előre felé tolta a "banda szekerét". Köszönet érte! ☺

 

A jó csillagzat másik jele, hogy pont abban az ütemben jöttek az újabb és újabb edzéstípusok, ahogyan azt - szőrszálhasogató módon - magunkévá tudtuk tenni és az évek alatt készségszintre fejleszteni. Volt pár év, amikor zártkörűen működtünk a módszertan precíz kidolgozása céljából. Erős mag alakult ki ezekben az években, akikkel már fél szavakból is értjük egymást. Szükséges is ez, hisz 2019 elejétől újra nyitott kapukkal várjuk az új Fegyencbrigád tagokat, akiknek a mielőbbi beintegrálásához óriási segítség a régiek tapasztalata, illetve a korábbi tapasztalatok felhasználásával a felzárkóztatásuk üteme.

 

Mára ott tartunk, hogy a különféle edzéstípusok (fegyenc módszertana, bell, kalapács, stability gyakorlatok, fascia tréning elemei, az smr henger folyamatos használata, a 4 jóga sorozatunk, köztük a kiforrt Fegyencjógával, dinamikus munkák a test súlyával, a futó tréningek) egy egészként működve, egymás hatását erősítve segítenek nekünk a funkcionális edzés terén ÚT-at mutatni.

 

Már nem csak hobbi sportolók, de a legkülönbözőbb versenysportágak képviselői is profitáltak a módszerből, aminek a régi karatés szellemiség szintén fontos hozzávalója. Ha részcélokat tűzöl ki a tanítványok elé, az jelentősen emeli a motiváltságot, az összetartást és persze az edzésmunka minőségét. Ez az alapszabály az egyik mozgatórugója az Erőműhely Stratégiának, aminek kapcsán téli, nyári edzőtáborokat, dec. 30.-i 4-5 órás évzáró edzéseket, hosszútáv futó versenyeket, és egyéb kihívásokat illesztünk be az éves programba.

 

Elmondhatjuk, hogy az ország egyik legelismertebb sport rehabilitációval foglalkozó szakembere, Hutter Ádám is közénk tartozik, ami garancia az edzés-sérülések nagy részének kiküszöbölésére, a meglévők gyógyítására, de mindenek előtt a preventív jellegű szemléletmódra.

 

A fentiek alapján azt hiszem jól látszik, hogy komolyan gondoljuk és olyanokat várunk, akiknek nem kell üvőltő zene edzésen, nem a bikini szezonra készülnek, megvan bennük a kellő alázat a munka iránt és osztják véleményünket/célkitűzésünket, miszerint még 70 évesen is lehet tréningezni és aktív, teljes életet élni.

 

OSU!

 

Szecsei Szilárd

Kyokushin Karate 3.dan

Erőműhely S.E. elnök-vezető edző