Hidegterápia 2016-11-09

Tudtad, hogy ha fürdőruhában eltöltesz alkalmanként 3 percet -180 °C-os hőmérsékleten, az az edzés által igénybevett testedet fiatalon tartja?


Sokan viccnek gondolják, mert azt hiszik, hogy a -180 °C-os hideg azonnal megöl. Ez nem így van! Három perc alatt bőröd hőmérséklete 0-5 fok közé csökken, majd a kezelést követően a gyorsuló vérkeringésnek köszönhetően 35 fokra melegszik. Egy ilyen kezelés akkora lökést ad az elfáradt, igénybevett, hibásan működő szervezetnek, mint egy lefagyott számítógépnek a reset gomb. :) Ahogy az okos telefonokat is időről-időre újra kell indítani a zökkenőmentes működés érdekében, úgy szervezetünk is meghálálja az időközönkénti újraindítást.

 

Az extrém hideg szauna - vagy hivatalos nevén krioszauna - számos pozitív hatásán túl felgyorsítja a sportsérülések utáni felépülést, jelentősen gyorsítja a regenerációt, így rövidebb pihenőidőt kell tartani két megterhelő edzés között. Az élsportban doppingmentes teljesítményfokozóként is használják.  Extrém módon gyorsítja a vérkeringést, ezért természetes fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatással bír. A kezelés következtében növekszik a pszichés és fizikai teljesítmény, természetes módon regenerálja a sejteket, remek immunerősítő eljárás.

 

Életem első krioszaunázása után fél órán át úgy érzetem, hogy minden egyes sejtem hálálkodva átölel és megsimogatja az arcomat. Nem-nem, semmiféle tudatmódosító hatása nincs, de tény, hogy élettani hatása miatt egy-egy ilyen újraindítás után derűsebben szemléli az ember a világot. :)

 

Sajnos ma még prémium szolgáltatásnak számít, amit ára is tükröz, de egy öt alkalmas kúrára mindenkinek érdemes benevezni, aki rendszeresen edz. :)

 

Szerző: Hutter Ádám

Kommentek